Amalia Georgescu

Ținuta office pentru femei 

În mediul de afaceri, felul în care te îmbraci poate influenţa evoluţia carierei tale. Ţinuta office nu trebuie să iasă în evidenţă prin extravaganţă, ci prin simplitate şi rafinament.

Aspectul vestimentar depinde şi de locul de muncă, fiecare companie având propriul dress code. Cu toate acestea, iată câteva reguli generale pe care ar trebui să le respecţi atunci când alcătuieşti ţinuta office:

1. Alege haine în culori neutre: negru, bleumarin, gri sau bej. Evită ţesăturile cu modele accentuate sau dungile ţipătoare. Dacă vrei câteva elemente care să îţi accentueze ţinuta, alege haine cu modele subtile sau din tartan.

2. Renunţă la accesoriile stridente. Alege în schimb câteva piese delicate şi elegante.

3. Toate piesele costumului trebuie să fie croite pe corp, dar nu strânse. Evită fustele care se termină deasupra genunchiului şi cămăşile prea decoltate sau transparente. Dacă alegi o fustă cu şliţ, acesta trebuie să fie plasat la spate şi să nu depăşescă genunchiul.

4. Cămăşile trebuie să fie întotdeauna proaspăt călcate şi nu ar trebui purtate deasupra fustei sau a pantalonilor.

5. Asigură-te că pantalonii sunt cât mai bine călcaţi şi că tivul acoperă glezna, dar nu ajunge pe podea. Stai departe de blugi şi de pantalonii din bumbac, in sau materiale sintetice.

6. Poartă, pe cât posibil, pantofi fără toc. Dacă alegi totuşi să porţi tocuri, ai grijă ca înălţimea lor să nu depăşească 10 cm.

7. Părul şi machiajul trebuie să fie simple, dar îngrijite.

Foarte multe ţinute office impun un stil mai puţin flexibil, totuşi le poţi da o notă personală dacă, de exemplu, adaugi o curea subţire şi colorată, înlocuieşti fusta creion cu o fustă în formă de A, alegi sacou şi fustă/pantaloni în culori diferite sau ridici mânecile sacoului, pentru a-i conferi o notă modernă.

Pentru o întâlnire de afaceri, nu ai cum să greşeşti cu un costum bine croit, o coafură lejeră şi o pereche de pantofi comozi.

MY ACCOUNT