Amalia Georgescu

5 sfaturi pentru a-ţi menţine concentrarea

Termenul limită se apropie, dar nu te poţi concentra asupra lucrului?

Fiecare dintre noi a trecut măcar o dată prin această situaţie şi ştie cât de frustrantă poate fi.

Iată câteva sfaturi pe care să le aplici când te confrunţi cu lipsa de concentrare:

1. Schimbă strategia. Este posibil ca atunci când ai început să lucrezi să nu fi ales cea mai bună abordare. Gândeşte-te la ceea ce vrei să obţii şi schiţează paşii pe care i-ai parcurs până acum. Dacă te-ai blocat, întoarce-te cu câţiva paşi în urmă şi încearcă o nouă abordare.

2. Fă o plimbare. Ia o pauză şi plimbă-te puţin. Mersul pe jos te ajută să fii mai creativ şi este posibil ca atunci când revii la birou să priveşti problema într-un mod diferit.

3. Discută cu un coleg. Verbalizarea gândurilor aruncă o lumină nouă asupra situaţiei. S-ar putea să observi că soluţia era chiar în faţa ta. Ascultă şi eventualele sfaturi ale colegului şi nu uita că nu este nicio ruşine în a cere ajutor.

4. Nu te lăsa distras. Închide toate paginile de Internet de care nu ai nevoie şi opreşte sunetele de la e-mail sau chat. În acest fel te vei putea concentra mai bine asupra lucrului.

5. Nu în ultimul rând, păstrează-ţi calmul şi optimismul. Ai încredere în tine că vei reuşi să respecţi termenul limită. Abordează lucrurile cu calm şi vei reuşi!

MY ACCOUNT