10 moduri de a te reinventa
Indiferent de locul în care te afli pe plan profesional şi personal, vine un moment când simţi nevoia de schimbare. Fie că te simţi blocat în rutină, fie că vrei să îţi îmbunătăţeşti viaţa, o schimbare presupune angajament şi dedicare.
Viaţa, în sine, e în continuă schimbare!
De ce să nu fii şi tu?
Alege să te reinventezi şi să îţi descoperi adevăratul potenţial! Iată 10 modalităţi care te ajută să te reinventezi şi să îţi schimbi viaţa în bine:
1.Dobândeşte o abilitate nouă. Lucrurile noi ne trezesc curiozitatea şi ne fac mai activi. Cu toate acestea, o nouă abilitate se dobândeşte într-o perioadă destul de îndelungată, motiv pentru care cercetătorii ne sfătuiesc să alegem o activitate care să ne ţină motivaţi. Alege să înveţi o limbă străină, înscrie-te la un curs de dans, mergi la sală, fă o plimbare pe săptămână în locuri în care nu ai mai fost sau fă ceva ce era de mult pe lista ta de dorinţe.
2. Fă cunoştinţă cu oameni noi. Evenimentele de networking sunt ocazii excelente de a cunoaşte oameni noi din diverse domenii de activitate, care te vor putea ajuta să evoluezi pe plan profesional. Mergi la diverse conferinţe, evenimente de marketing sau diverse petreceri şi fă tot posibilul să intri în vorbă şi să cunoşti cel puţin o persoană nouă. Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti abilităţile de networking, citeşte aici.
3. Schimbă-ţi garderoba. De cele mai multe ori, prima impresie contează. Se ştie deja că modul în care te îmbraci afectează modul în care te percep ceilalţi, dar studii recente demostrează că există o legătură şi între felul în care te îmbraci şi numărul de greşeli pe care le faci. Un motiv în plus să fii mai atent la hainele pe care le cumperi. Dacă eşti persoana care nu pune mare preţ pe acest aspect, identifică-şi totuşi un stil propriu, original şi remarcă-te altfel.
4. Oferă-te voluntar. Munca de voluntariat ajută la creşterea stimei de sine şi te face să fii mai concentrat asupra obiectivelor tale personale şi profesionale. În acelaşi timp, te va face să priveşti lumea cu alţi ochi şi să fii mai recunoscător pentru ceea ce ai. A face voluntariat este una dintre cele mai bune metode de a ieşi din zona de confort şi de a învăţa să foloseşti la maxim resursele pe care le ai.
5. Schimbă direcţia şi ia în considerare o altă carieră. Dacă ai de mult timp acelaşi job, poate ar trebui să iei în considerare o schimbare. Un nou loc de muncă îţi va aduce noi provocări şi te va motiva să îţi atingi obiectivele profesionale atunci când acest lucru nu este posibil la actualul loc de muncă. Ai grijă, în acelaşi timp, să nu schimbi prea des locul de muncă, pentru că, fie vei demonstra o lipsă de seriozitate în abordarea carierei tale, fie vei ajunge să nu mai ştii unde îţi este locul, să te demotivezi şi să nu mai fii performant.
6. Preia controlul asupra stării tale de sănătate. Renunţă la meniurile fast food şi băuturile carbogazoase şi alege, în schimb, consumul regulat de salate şi fructe. Rezervă-ţi măcar o jumătate de oră pentru o masă liniştită. În scurt timp te vei simţi mai sănătos şi plin de energie. Fă-ţi programare la un medic nutriţionist şi stabileşte împreună cu acesta un regim alimentar potrivit stilului tău de viaţă.
7. Meditează. Meditaţia ajută nu doar la eliminarea stresului, ci şi la mai buna gestionare a conflictelor sau a provocărilor zilnice. Rezervă-ţi timp să te linişteşti, să citeşti un mesaj motivaţional, să treci în revistă motivele de mulţumire şi bucurie din viaţa ta şi să mulţumeşti divinităţii pentru tot ce ai.
8. Găseşte-ţi timp pentru hobby-urile tale. Alocă măcar o oră pe zi unui hobby. Acest lucru te va elibera de stres şi te va face să te simţi mai fericit şi mai împlinit. De asemenea, dacă reuşeşti, încearcă să faci din hobby-ul tău o sursă de venit suplimentară şi poate o sursă de venit pasiv. Încet, încet, hobby-ul poate să îţi genereze mai multă libertate financiară şi de timp decât înainte.
9. Fii tu însuţi. Nu te mai compara cu ceilalţi. Fiecare persoană este unică şi nu te ajută cu nimic să îţi compari realizările cu ale celorlalţi. În loc să îţi consumi energia cu emoţii şi sentimente negative, încearcă să fii sincer cu tine însuţi şi să găseşti un mod mai productiv de a gândi. Învaţă să te apreciezi, să îţi mulţumeşti şi să vezi şi aspectele pozitive şi unice pe care le ai. Caută mereu să ţi le îmbunătăţeşti şi să progresezi, pentru reuşita ta, nu doar pentru a te compara şi a-i depăşi pe ceilalţi.
10. Fii deschis şi impărtăşeşte cu ceilalţi. Atunci când povesteşti celorlalţi despre planurile şi obiectivele tale eşti mai motivat să le transformi în realitate. Roagă un prieten să îţi monitorizeze progresul şi să se asigure că rămâi pe drumul cel bun. Contează enorm de mult să ai alături de tine oameni care să creadă în tine, şi care să te ajute şi în situaţii de deznădejde, dacă acestea apar.
Procesul de reinventare este unul de durată. Schimbările nu apar peste noapte. Important este să îţi dai seama de faptul că tu eşti singurul responsabil de viaţa şi fericirea ta. Doar tu poţi face schimbările care îţi vor îmbunătăţi viaţa si nu uita:
Fă ceea ce-ţi place, dar ai grijă să îţi facă bine ceea ce îţi place!